Welkom op de Blog Van Wilma's Saloon!

Regelmatig  zal ik jullie voorzien van leuke, interessante en inspirerende artikelen op mijn blog, welke als een aanvulling dient van het magpaper Blooooming!


Wil je jouw ogen net even iets extra's geven? Dan zit je met smokey eyes altijd goed en je hebt het binnen no-time voor elkaar.  Wij hebben de 5 simpele stappen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee? 

Je hoeft niet per se voor een stevige zwarttint te gaan, deze kleur kun je namelijk ook heel goed mengen met zachtere tinten als grijs en bruin. 


Smokey eyes in 5 stappen

Stap 1

Begin met het aanbrengen van de oogschaduwbasis. Deze crème-achtige basis zorgt voor een laagje tussen je oogschaduw en je huid en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Vervolgens breng je bruine oogschaduw aan op je oogleden. 

Stap 2

Zet daarna een lijn vlak langs de wimpers op je bovenste ooglid met kohlpotlood. Het lijkt misschien lastig om een strakke lijn te zetten, maar het lijntje hoeft niet perfect te zijn. Laat het lijntje aan de uiteinden van je oogleden een beetje omhoog lopen, zo creëer je echte cat eyes. Vervaag daarna de oogpotloodlijn met een kwastje over de rest van je ooglid. 

Stap 3

Daarna breng je een beetje grijze oogschaduw (zoals deze van Mineralogie) aan op de vervaagde oogpotloodlijn. Vervaag het vanaf de wimperrand van donker naar bijna niets op het bewegende ooglid tot aan de arcadeboog. Het geheim van mooie smokey eyes is dat de kleur het donkerst is tegen de wimperrand en dat deze kleur vervaagt over het bewegende ooglid.

Stap 4

Trek nu met hetzelfde oogpotlood een lijntje vlak langs je wimpers aan de onderkant van je oog. Trek het lijntje helemaal door tot aan je binnenste ooghoek. Vervaag het lijntje onder je oog voorzichtig met een kwastje en vermeng het vervaagde lijntje met een beetje bruine oogschaduw.

Stap 5

De laatste stap is nu nog mascara aanbrengen en je smokey eyes zijn klaar!

P.S. En zo creëer je de perfecte wenkbrauwen, lees het hier

Mooie wenkbrauwen doen veel voor je uitstraling. Maar heb je geen idee hoe je de perfecte eyebrows bij jezelf kunt creëren? Wij hebben de 5 ultieme stappen voor je op een rij gezet. 

1. Meten is weten

Voor het beste resultaat is het slim om je wenkbrauw te meten. Om te weten waar je wenkbrauw begint, leg je een wenkbrauwpotlood vanaf je neusvleugel naar je binnenste ooghoek. En om het bovenste punt van je wenkbrauw te bepalen, houd je het potlood langs dezelfde neusvleugel en laat je ‘m over je pupil vallen. Last but not least: om te zien waar je wenkbrauw eindigt, leg je je potlood langs je buitenste ooghoek. Et voilà.

2. Epileren

Verwijder verdwaalde haartjes met een pincet en pas op dat je vooral niet te veel wegplukt. Houd de shape die je bij de vorige stap hebt gehanteerd aan. Eventueel kun je de drie punten van de vorige stap markeren op je wenkbrauw. En pluk alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw weg.

3. Knippen

Het klinkt misschien een beetje eng, maar je (wilde) wenkbrauwen knappen er van op als je ze knipt met een nagelschaartje. Borstel ze van te voren omhoog met een wenkbrauwborsteltje, en je zult zien dat ze er na de knipbeurt direct verzorgd uitzien.

4. Make-up time

Zet met een wenkbrauwpotlood, of wenkbrauwpoeder (voor een natuurlijker resultaat) verticale streepjes, dus met de haren mee naar boven. Daarna kun je de wenkbrauw gaan inkleuren met een sjabloon. Als je het uit de losse pols doet, is het handig om eerst de randjes te tekenen en daarna naar binnen te werken.

5. Wenkbrauwmascara

Gebruik eventueel wenkbrauwmascara om je eyebrows in model te brengen om ervoor te zorgen dat ze de hele dag in model blijven. Om je wenkbrauw wat extra’s te geven kun je een highlighter aanbrengen net onder je wenkbrauwboog.

P.S. En met deze 5 snelle beautytips bespaar je 's ochtends tijd. Lees het hier. 

 Wist je dat onze huid het grootste en belangrijkste orgaan van ons lichaam is? Gemiddeld is dit 16% van ons lichaamsgewicht. Elke maand vernieuwd onze huid zich. Natuurlijke stoffen worden snel en gemakkelijk door onze huid opgenomen, omdat ons lichaam biologisch is geprogrammeerd om deze natuurlijke stoffen te herkennen. Natuurlijke stoffen zijn louter en alleen afkomstig uit bronnen als groente, fruit, planten- en kruidenextracten. Daarom bestaan de producten van Oolaboo zoveel mogelijk uit voedende werkstoffen die vaak worden gegeten om zowel de gezondheid van het totale lichaam als de huid te optimaliseren.

Wij gebruiken dus geen PEG, parabenen, minerale oliën, siliconen of ftalaten. Wel zo veilig!
#oolaboo #skin #skincare #safe #beautyHOERA, HET IS HERFST!
Het is officieel herfst vandaag! Al lijkt het buiten alles behalve op herfst!
De temperaturen zijn nog van een Indian summer laten we maar zeggen, en de bladeren zijn nog redelijk groen. Maar toch is het 21 september vandaag!!Water drinken tegen rimpels

Water is de bron van het leven. Het is dorstlessend, verfrissend en verkoelend. Water helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Het verdunt het bloed en zorgt ervoor dat je voldoende vloeistof binnenkrijgt.

In de traditionele Chinese geneeskunde heeft water een hele grote rol bij alles wat met de gezondheid te maken heeft. Men stelt dat het drinken van voldoende heet water overtollige vloeistoffen uit het lichaam kan afvoeren – bijvoorbeeld oedemen en water in het lichaam. Daardoor moet je vaker plassen en kun je vaak ook snel een paar kilo kwijtraken. Chinezen drinken dus niet voor niets vaak heet water!

We drinken wel genoeg water, maar niet in de juiste samenstelling

Wie dagelijks een halve liter leidingwater drinkt – natuurlijk wel gefilterd – bereikt al een betere doorbloeding van de huid. In de praktijk drinken de meeste mensen verschillende waterhoudende drankjes, maar nauwelijks "puur” water. Meestal gebruiken we water om ranja of sappen aan te lengen. Ook drinken we thee in allerlei soorten en smaken. Of, en dat deed ik zelf vaker, drinken we aromastoffen met suiker, prik en water (frisdrank). Tot die laatste categorie behoren ook sportdrankjes en energiedrinks. Wie denkt door het drinken van groene thee voldoende water in te nemen zit er flink naast. Groene thee onttrekt namelijk vocht aan het lichaam, en eigenlijk zou je voor ieder glas groene thee twee glazen water moeten drinken om dat in balans te brengen. Energiedrinks en frisdrank moeten eerst worden verwerkt, omdat deze veel suikers en zoetstoffen bevatten. De vloeistof wordt pas aan het einde van dat proces verwerkt – en is dan vaak alweer (bijna) uit het lichaam.

Drinkwater stimuleert de doorbloeding van de huid

Puur water is de enige vloeistof die het lichaam direct en zonder omwegen kan gebruiken. Alle organen en cellen hebben daar baat bij, omdat voedingsstoffen en zuurstof gemakkelijk getransporteerd kunnen worden. Tegelijkertijd lossen afvalstoffen beter op en kunnen deze sneller afgevoerd worden. En dat effect is vooral voor de huid enorm belangrijk. De elasticiteit en gezondheid van de huid is erg afhankelijk van voldoende water. Vreemd genoeg is dit onderwerp in de wetenschap lang genegeerd, mogelijk omdat er weinig geld mee te verdienen valt. Inmiddels is onderzocht – en bewezen – dat de huid binnen tien minuten na het drinken van water zichtbaar beter doorbloed is. Het zuurstofpeil neemt toe, en de celvernieuwing van de huid wordt gestimuleerd.

Het afweersysteem wordt versterkt

Een optimale stofwisseling houdt het afweersysteem van de huid intact en helpt dit te versterken. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en dat geldt ook voor de huid. Die bestaat zelf voor 80 procent uit water. In de huid wordt dan ook ongeveer een derde van alle vloeistof in het lichaam opgeslagen! Dat verklaart ook gelijk dat het direct te zien is als iemand te weinig water drinkt. Veel mensen met het ziektebeeld anorexia, die extreem weinig eten en drinken, hebben dan ook met extreme huidveroudering te maken.oolaboo nutricosmetics

Nieuw

De oolaboo once a day dose zit vanaf nu in een nieuwe jasje!

De supplementen zitten in plaats van in een doosje/blister in een mooi potje verpakt.

De my temple once a day dose is uit het assortiment.

De inner strength once a day dose zal bij herproductie tevens in een potje verschijnen.
#oolaboo #onceadaydose #skin #hair #inside#innerbeauty #outerbeauty 

De oolaboo once a day dose zit vanaf nu in een nieuwe jasje!

De supplementen zitten in plaats van in een doosje/blister in een mooi potje verpakt.

De my temple once a day dose is uit het assortiment.

De inner strength once a day dose zal bij herproductie tevens in een potje verschijnen. 

24jaar, en door het leven te moeten met actieve acne, hoe vervelend is dat? Voor diegene die dit heeft, erg vervelend.

 

Onder het aanbrengen van prachtige "nieuwe” wenkbrauwen d.m.v. permanente make-up, vroeg de jonge vrouw mij of ik uitsluitend deze werkzaamheden uitvoerde binnen ons instituut. "Nee”, sprak ik, ik ben Allround Schoonheidsspecialiste, dus geef ook alle behandelingen die onder de noemer huidverbetering vallen, binnen onze vier muren.”

"Oh, fijn!”, sprak Ireen, "dan heb ik een vraag!” Ze vertelde dat haar zusje van 24 nog steeds last had van erge puistvorming en ontstekingen in haar gezicht, er alles al aan had gedaan èn laten doen, overal heen was geweest, maar dit alles helaas zonder resultaat. Audrey, haar zus, ging gebukt onder acne!

 

Na het afsluiten van de PMU-behandeling, heb ik haar voor zuslief enkele proefjes van de Oolaboo oil control cleanser meegegeven èn het advies om gedurende 3 weken geen melkproducten te gebruiken. Kijken hoe het gaat… Product en advies geef ik standaard bij startende acnebehandelingen, dus ook nu.

 

Vier weken later verscheen Ireen voor een vervolgbehandeling van haar wenkbrauwen, maar ook met de mededeling dat het erg goed ging met de huid van zus Audrey! Ze had de reiniging bij mijn collega gekocht en tevens de crème uit diezelfde Oolaboo oil control-lijn, maar omdat ik geen behandelprotocol had gemaakt, waren Audrey’s gegevens voor niemand te vinden, ook niet voor mij, natuurlijk niet, dom dom. Toch was het goed gegaan, gelukkig en met de acnehuid dus ook. Een duim voor mijn collega!

 

Een maand erna kwam Ireen voor laatste PMU-behandeling, samen met zus, merkte ik later… een supermooie meid, met donker lang haar en prachtige bruine ogen! Een grote doos Merci werd mij door haar in de handen gedrukt en met een knipoog zei ze: "Niet goed voor puistjes, maar wel lekker! Bedankt!!!”

 

Ik wist: dit is Audrey, maar ….. puistjes ??? ….. waar ??? ….. Audrey vertelde vol enthousiasme wat de producten èn mijn advies voor haar èn haar huid hadden betekend! Ze was langzamerhand een kasplantje geworden, kwam weinig buiten, ging niet meer uit, had daarom weinig vrienden, vereenzaamde enz. enz. en dat alles door die PUISTJES, nou PUISTEN kon je wel zeggen, want het was VRESELIJK geweest, 6 jaar lang!

 

En nu ….. als sneeuw voor de zon waren ze verdwenen en zag de huid er mooi, rustig en stralend uit, en Audrey ook! Maar hoezo schoot het door mijn hoofd, waarom nu ineens wel. Nou het verrassende woord kwam uit Audrey’s mond: KWARKVERSLAVING!

Ze was al ruim 6 jaar "verslaafd” aan kwark, biologische kwark weliswaar, maar omdat ik het advies had meegegeven te stoppen met melkproducten, was ze gestopt met deze vreemde verslaving, 500 milliliter kwark per dag. En zie daar: een allergische reactie op melkproducten die ontaarde in een zeer actieve vorm van acne had zich meester gemaakt van haar lichaam èn huid. Nooit, maar dan ook nooit meer zou ze ook maar iets van melk tot zich nemen, want die PUISTENTIJD wilde ze NOOIT meer!

 

Ook de Oolaboo Nutricosmedicals hadden fantastisch geholpen bij het totale herstel van de huid, nu zichtbaar en voelbaar glad zonder littekenvorming, hoe mooi was dat….

 

Al lachend waren haar laatste woorden: "En melk moet ….. flauwekul! Er zijn voldoende alternatieven om de broodnodige eiwitten binnen te krijgen, mij niet meer gezien!”

 

"Alleen Oolaboo blijft nog mijn verslaving !”

 

Zo zie ik Audrey met regelmaat terug, een prachtige meid met een prachtige huid, voor een aankoop van haar nieuwe "verslaving”! LACHEN!!!

MADE WITH LOVENieuw in het ageless program van Oolaboo is de ageless hydra energizing facial mist!

Het ageless program is een beschermend en hydraterend programma voor de rijpere huid, boordevol natuurlijke voedingsstoffen. De actieve nutriënten stimuleren de celvernieuwing en gaan huidveroudering tegen. Deze lijn is nu uitgebreid met een heerlijke, verfrissende mist.

De ageless hydra energizing facial mist is een uiterst hydraterende, opvullende, ultrazachte en kalmerende mist. Deze zorgt dat de structuur van de huid verfijnt dankzij laagmoleculair hyaluronzuur en daardoor opvullend werkt. De mist verhoogt de weerstand en verbetert de natuurlijke beschermlaag van de huid. Agave tequilana zorgt voor hydratatie en maakt de huid zachter en gladder. Pro vitamine B voedt en beschermt de huid. Actieve werkstoffen komen diep in de huid terecht.

De ageless hydra energizing facial mist is geschikt voor alle huidcondities en in het bijzonder de huid met fijne lijntjes welke vochtarm, gevoelig of onlangs geëxfolieerd is.
Je kunt de mist het beste gebruiken na het reinigen (2 x daags) van de huid. Spray de mist over je gezicht, je hals en decolleté en houd daarbij je ogen gesloten.
Natuurlijk is de mist ook heel geschikt om, ter verfrissing, over je make-up te gebruiken.

Verkoopprijs € 44,50

 Oolaboo introduceert in de lijn van de OOOO de parfum een nieuw ambiance item:

OOOO de parfum aroma diffuser 03!

Nu verkrijgbaar bij Wilma’s Saloon!!

 

De  OOOO de parfum aroma diffuser 03 is ambachtelijk vervaardigd en bestaat uit een gerecyclede fles met natuurlijke rattan geurstokjes. Het zorgt voor een aangename geur en een weldadige sfeer in de omgeving en is een stijlvolle manier om elke ruimte heerlijk te laten ruiken.

De diffusers zijn speciaal aanbevolen voor het gebruik in huis: van woonkamer tot badkamer, keuken en toilet.

Het aroma verspreidt zich ongeveer drie tot vier maanden. De aromatische geurcompositie wordt verkregen door het gebruik van natuurlijke en pure essentiële oliën.

 

De OOOO de parfum aroma diffusers zijn alcoholvrij en bevatten altijd 100% onverdunde essentiële oliën zonder enige kunstmatige toevoegingen of verdunners. Zo ben je verzekerd van een 100% natuurlijk product, zonder een aanslag op het milieu en je gezondheid.

 

De diffusers zijn verkrijgbaar in drie verschillende geuren, gelijk aan de OOOO de parfum scented candles, sandalwood, orange blossom en cinnamon. € 37,95 
Rode lippen zijn een boost voor je zelfvertrouwen, dat blijkt uit onderzoek!

 

Een rode lipstick is te vinden in bijna elk make-up tasje. Kijk naar Marlyn Monroe en Madonna,  Rihanna, Dita von Dees, al jaren stiften vrouwen hun lippen rood.

Nu blijkt dat vrouwen zich met rood gestifte lippen een stuk zeker te voelen.

Komt je dat bekend voor?

Rood is namelijk verkozen tot meest sexy kleur. Bovendien wekt het ambitieuze en krachtige gevoelens op.

 

Gelet op de blikken van mannen zijn onderzoekers er achter gekomen dat het mannelijke geslacht direct richting rode lippen wordt getrokken, maar liefst 7,3 seconden. Terwijl roze lippen 6,6 sec behaalde en lippen zonder maar enig smeersel werden maar 2,0 sec bekeken.

 

Dus dames: los van het feit dat de mannen het aantrekt, we kunnen niet meer zonder rode lippen!

 

Nu had ik, met de nadruk op had, altijd problemen om de rode lippen netjes te houden. Lees: ‘uitlopers’ buiten de liplijn, ondanks het gebruik van een lippotlood en altijd droge lippen.

Totdat ik de Liquid Lip Potion van Estée Lauder kreeg opgestuurd in een waanzinnig mooie rode kleur! Een lichte luxueus formule zorgt ervoor dat de lippen worden verzadigd met kleur als bij gebruik van een lipstick eh het heeft de comfort van een lipbalm. Door de voedende olie voelen de lippen zacht en soepel aan!

Bovendien blijft de kleur uren zitten, zonder dat je het hoeft bij te werken. En, niet geheel onbelangrijk, het blijft netjes binnen de lijntjes zitten!

 

Dus dames: rode lippen, die uren de kleur blijft houden zonder uit te drogen en binnen de lijntjes blijft!

 Beautytips van Wilma voor deze herfst!

HERFST!

Ik ben zo ontzettend dol op dit seizoen, de prachtige kleuren, de frisse wind, het heldere weer, de beginnende kou, de gezelligheid thuis. Ik vind het heerlijk en ben iedere dag een beetje trotser op het mooie Drenthe.

Toch brengt de herfst ook enkele ongemakken met zich mee. Veel mensen hebben nu last van ruwe en droge handen, losse velletjes, schrale lippen en een droge en vlekkerige huid in het gelaat. Logisch! Je huid heeft nu echt andere behoeften dan tijdens het zomerseizoen.

 

Tijd dus om je huid een handje te helpen!

 

Handen

 

Smeer je handen overdadig vaak in met een mooie volle handcreme, zoals bijvoorbeeld de Velvet handlotion van Oolaboo of de CND Scentsation handlotion. Ik vind het fijn om bij elke kraan in huis naast de zeepdispenser ook een tube handcreme te hebben staan, direct na het handen wassen smeer ik dan mijn handen in met creme.

 

oolaboo_super_foodies_velvety_hand_lotion_100ml € 29.50


New: Super Foodies Happy Hand Soap! € 19,95

Super foodies happy hand soap is een vloeibare handzeep met 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten. Bevat Japanse Matcha Thee en antiseptische eigenschappen. Het is geavanceerde huidverzorgingstechnologie in een handzeep. Hydraterende plantaardige extracten handen uitgeblust en glad. Natuurlijke antiseptische stoffen, creëeren een verrassend licht, fluweelzacht schuim dat reinigt zonder de handen uit te drogen. High-tech botanische moisturizers als zoete amandelolie verzachten de huid en voorkomen droge handen. Verrijkt met de populaire botanische geur van super foodies. Geuren zoals roos en tuberoos bekoren uw zintuigen en zorgen voor een bloemige geur op uw handen.


 New: OOOO de parfum scented candle 02 Orange Blossom & Cinnamon € 37,95

OOOO de parfum scented candle 02is een ambachtelijke kaars uit 100% eco-sojawas, zonder kleurstoffen of andere synthetische toevoegingen, in een pot van gerecycled glas. Brandt schoner en gemiddeld twee keer langer, dan een gewone kaars. De sojawas, afkomstig van sojabonen, is volledig biologisch afbreekbaar, vrij van chemicaliën en milieuvriendelijk. Verrijkt met vitamine D. Hierdoor is het zo zacht en hydraterend, zodat het zelfs warm als massageolie gebruikt kan worden. De aromatische geurcompositie wordt verkregen door het gebruik van 100% natuurlijke, pure essentiële oliën, gewonnen uit sandelhout. Bevat een zuivere katoenen lont, vrij van lood, chemicaliën en bleekmiddel. Zo bent u verzekerd van een 100% natuurlijk product, zonder een aanslag op het milieu en uw gezondheid.